Thursday, September 30, 2010

DEMAM

Assalamualaikum ....

Hello there ..
ermm xupdate tok beberape hari ...
ermm sy demam ... xsuke2...
kepale berat ...selseme..batuk ...asyik bersin je
tOday bdk2 editor pindh ke PJCC..
ermm penat gak arini antr brg semua...
awl pg dh kne ade kt subang alam ...
pastu blik hq..
pastu br g pjcc...
ermm office bru yg nice + moden+melatop  la...
studio yg exclusive .. hehe


oklah ...chowz...
Nedz

Sunday, September 26, 2010

Peristiwe Sabtu ...~~

Assalamulaikum ....

Hai semua ...
Semalam satu hari dok berjalan - jalan lepas habis kerja
Mula gi bangsar dengan Ayem ...kita orang gi hantar hdisk kt Damansara ...
Satu peristiwe telah terjadi ....jeng jeng jeng ...

Kita berdua gi la naik atas hantar hdisk kan
Sambil tggu file di copykan..Dok lepak bce magazine
Magazine pasal kereta ..huhu.... aku cam biase lah minat swift ..
Tapi ini bukan persoalan utama ...lalalalaa

Ok, lepas je settle copy adalah dekat 20 minit or 30 minit kita orang kat atas kan..
So kita orang pun teruslah turun ke kereta ..
Tau apa jadi....
Thai aka makcikthaibloopers ni tengah tido dalam kereta time tu tao 
Kita orang ketuk la cermin sebab dia lock kereta kan 
Tapi ...
Ingatkan senang die nak terjaga ....sekali  boleh pulak die bantai tido mati ...
Puas dow kita orang ketuk cermin...goyang kereta bagai nak rak..
Aku pun try gak call die banyak kali ....
Tapi yang AdOOOOOO.....
Sambil ketuk cermin, goyang pintu kereta macam hulk.. (haha) call makcik ini gak ..
Pergh cuaca panas + hati jadi panas...
Akhirnya ... thai bangun ..fuhhh... kalau tak dok berpicnic la kita orang kat basement tu 
Thai ... oooohhh Thai .....
Hahahaa... dengan gelabah thai cakp sorry ...sorry ...
Hahaha.. nak kata apa.. layan kan eje....
Pastu p bangsar ..lepak umah  my bff .. melissa adila aka mel .. jmpe kekla sekali ..
Pastu gerk p kajang open house and smbutn hari jadi Yana Samsudin ...
Pergh lame dh aku tak lepak kajang ... rindu beb..haahaha....memory2 lame kembali...haha...(lupekn eje..haha)
Lepak2 mkan..borak ....
Blah dari situ pusing2 serdang, pj..subang ...
Akhirnya lepak opis...
Huhuhu..siapkan promo Cuti Cuti Cinta .......
Lalalala... itu sahaja....


Jumpe lg..
Nedz

Saturday, September 25, 2010

Happy Birthday Siti Ratna ... ~~ Yana Samsudin

Assalamualaikum .....

Today 25 SepTember ... 
EEeepy buFday to mAK Hayam from kakak hAYam ...
Mge terus berjaya dalam career 
Sentiasa di berkati Allah di dunia mahupun di akhirat 
Bahgia and eepy selalu  .....



Peace ....nice to know to u  ...
Nedz

Wednesday, September 22, 2010

nEw eNtry ...

Assalamualaikum ....


ELOww....
Erm pe ye nk tulis kat sini ...
xde iDea ni...Otak aku cm penAt je ...
tapi xmao tdOW lg ni ....haiisshhhh
kaLo aku citer pasl aku ley x..?
Haha...beLasah jeLah labu 
Kate ni bLog sendri ..
sENDri tulis  la kn...JoM Layan ...


oRg paNggiL ak Nedz ...
tp de je yg pggil aku Neddy.. Noddy pon ad...suke ati korg la kn...layankn eje ..
tp tu name pggil je ..nme sebenr..hehe..xde kene mengene ngn name2 di ats...hahaa
nk tao ke...hehe.. pm kt aku la ye ...biarlah rahsia kt sini ...


aku ni mmg minat kOmputer
dr kecik lg ...kecik mksdnyer ms primary school lg la kn
pastu ble smbg dip aku amik course HND BIT
tao pe tu  x..~~~ higher national diploma business in information technology
pergh pnjgkn ...
aku bljr mcm2..web..system..network..
ak mmg giler ngn ntworking beb..wyr2..component pc tu sume kn
tp ble smbg degree tao aku amik course ape..
bachelor in computer science majoring interactive media ...
jauh ke xjauh cabangnye...mmg dlm bidng IT ..tp lebh pd media la kn
tp networking ttp dhati ...hehe
Now aku practical dlm bidang audio lak...
pade mulenye aku nk msuk jdik editor..sbb aku mmg suke mengedit video and merecord..
tp biase la kn...aku jenis suke mencube sesuatu yg bru ...
huhu..akhirnyer skrg tgh beljr 2 g bidang audio ni ...
mybe sOund Engineer to be One day kan... amin...
Ok lah choWz dlu ....
Daaaaaaaaaaaa..........


Nedz

Tuesday, September 21, 2010

SITI KELEMBAI lagi ....

Assalamualaikum ...

Arini 1st epi tok series lagenda SITI KELEMBAI ...
pergh feedback yg memberansangkan dterime
Syukur beb...tahniah pd crew2 Siti Kelembai ye ...
1st tgk aku dh suke ...kompem org len pon suke gak kn ...hahaha
Ok kt sini aku nk kongsi sikit promo kt tv3 and tv9 psl citer Siti Kelembai ni

video
promo tv3

video
promo tv9

Bubye ....Nedz

Monday, September 20, 2010

SELAMAT HARI LAHIR AYAH

Assalamualaikum .


Today 20 sEptember ...
Hari ni bufday my dad ...
Selamat Hari Lahir Ayah ....
Akak, angah, abang, ayap, adik and mak sayang ayah ...
Luv u very2 much ..... mmuuuaahhhhh

Sunday, September 19, 2010

Air Mata Nur Salina

Assalamualaikum ....

Hello sume ...
Ok smbil2 nk packing brg nk blik esok ni kn
Nak kongsi sikit pasal drama aka telemoviw yg aku baru tengok  tadi ..
Tajuknya "Air Mata Nur Salina"
Saban hari dh tgk trailer citer ni kt tv .. so agak excited r nk tgk ..
So td 10 mlm d tV3 aku and family Pon tgk la ...smbil mkn kuih srg semut yg aku wat petang td .. :)


Utk minute2 yg pertama aku tgk ...
Pergh citer ini agak berat ni ...
Pelakon2 hebat berlakon ni 
Ternyata citer ni mmg superb r ..
Kalo tgk dr segi shot ... editing ...yg penting color die mmg cantik
Editor pndai men color ni ...
Dah cm tgk filem pOn ade td ...
Dari segi audio pOn xkurang hebatnyer ..
Kena ala dgn setiap situation ..
Umie aida mmg xdpt dsangkal la kan 
Memang pelakon yang cukup hebat ..versatile ... salute r kak ...
Dan seperti yang org len nantikn juge
Nyanyian duet antra umie aida and remy ...
pergh sekali lagi aku salute la ...
Sore Umie makin sedap ...
And xsangke sore remy pon sedap beb ..ley kate de market la  ...
Tgk punye tgk ... haissh dasat ni 
Pastu smpai scene salina bunuh afka tu ...
Wat aku speechless ... klimaks yg cukup hebat beb ...
Sayu gak bile die dhukum gantung ...cian beb ...
Overall tabik spring r dekt kak eirma fatima  ...
Satu karya yg cukup boleh dbangga kn ..congratz ye kak 
Xlupe lakonan hebat umie aida and remy ishak ...
si kecik afina pon ok ... cm rupe ank bongsu kak eirma je budk tu ..comey ..
Last but not least ... Congratz to all Air Mata Nur Salina team ....
HIDUP DRAMA MELAYU  ....


~~~Nedz ....

Saturday, September 18, 2010

EeePy bUfdaY tO Amy

Assalamualaikum ....
tOday 18 SepTember  is bIrthday Rohaimee Rohizat 
Amy ...
eePy bUfday tO u my Dear fWen ...
Moge sentiase eepy selalu 
Success in ur life 
and bahgia alwiz dsamping family and yg tsayang  ....
Fwen fOrever  ....


Love to be ur Fwenz
Nedz

Friday, September 17, 2010

SELAMAT HARI MALAYSIA

Assalamualaikum ....

SELAMAT HARI MALAYSIA..
tarikhnyer smlm 16 SEPTEMBER 2010 ...
ni ada sedikit details pasl hari malaysia yg dpetik dr Bharian...

Perdana menteri hari ini mengumumkan sambutan Hari Malaysia yang diraikan pada 16 September setiap tahun diisytiharkan sebagai cuti awam untuk seluruh negara mulai tahun depan. Datuk Seri Najib Razak yang mengumumkan perkara itu pada persidangan Dewan Rakyat berkata pembentukan Malaysia sebagai sebuah negara yang merdeka dan berdaulat merupakan satu titik sejarah yang amat penting. 
“Dengan demikian rakyat Malaysia akan merayakan dua hari kebangsaan secara berkembar. “Hari Merdeka pada 31 Ogos mengingatkan kita akan perjuangan mencapai kemerdekaan dari penjajahan, yang akan dirayakan dengan pelbagai acara rasmi seperti perarakan dan sebagainya untuk mengingati detik sejarah itu. “Hari Malaysia pula akan dirayakan dengan acara-acara bersifat mengeratkan perpaduan, persefahaman antara kaum, kejayaan dan pencapaian masyarakat menerusi bidang sukan, sosio-budaya, kesenian dan lain-lain yang akan menyemarakkan semangat 1Malaysia,” katanya.
Hari Malaysia diraikan pada 16 September setiap tahun untuk memperingati penubuhan Persekutuan Malaysia apabila Sabah dan Sarawak telah menyertai Malaysia pada 1963. Najib berkata demikian ketika menjawab soalan Datuk Dr Marcus Mojigoh (BN-Putatan) yang bertanya sejauh mana penerimaan rakyat terhadap gagasan 1Malaysia dan jenis-jenis program yang difikirkan berkesan untuk mencapai hasrat tersebut. Persidangan Dewan Rakyat bagi Mesyuarat Ketiga, Penggal Kedua, Parlimen Kedua Belas bermula tepat pukul 10 pagi ini dengan menyaksikan perdana menteri sebagai yang pertama memberikan jawapan bagi sesi pertanyaan bagi jawapan lisan pagi ini. Perdana menteri berkata, dengan penyertaan Sabah dan Sarawak sejak 1963, maka adalah wajar rakyat di kedua-dua negeri itu menikmati kemajuan pembangunan, pendidikan, ekonomi dan sosial seperti di Semenanjung.
“Pembentukan Malaysia sebagai sebuah negara yang merdeka dan berdaulat merupakan satu titik sejarah yang amat penting. Maka kita juga mahu suka duka rakyat di Sabah dan Sarawak dapat dirasai oleh rakyat di Semenanjung,” katanya. Mengenai gagasan 1Malaysia, Najib berkata tujuan utama konsep yang menjadi teras pentadbiran beliau sejak mengambil alih tampuk pentadbiran negara adalah untuk terus memupuk perpaduan nasional di kalangan rakyat Malaysia berbilang kaum.
Selamat HARI MALAYSIA Semua  ....

Thursday, September 16, 2010

SITI KELEMBAI

Assalamualaikum Semua ........

hEllo thEre ....
Oraitz Isnin ni 20 SEPTEMBER 2010
koWg meSti dOk dEpan Tv ....
tUrn On TV3 ...
tEPAt koL 4.30 petang ...INGAT TU ..
jOM kite tENgOk new Series Lagenda yg bTAjuk "SITI KELEMBAI"

Salam Sayang,
Nedz

Friday, September 10, 2010

JoM tEngok citer ni bmULA 20 SEPTEMBER

aSSALamualaikum ......

di siNi saya nak mengajak sesiap yang membaca bLoG ni 
tOk menyAKsikan siri LAGENDA tbaru tV3 ...
ia akn bmula 20 september depan ...
SIRI LAGENDA TERBARU "SITI KELEMBAI"

citer lagenda yang dibintangi oleh YANA SAMSUDIN dan FIZO OMAR ....
serius korang xkan rugi bile tengok citer ni
kOmpem xkering gusi dan have fun all the time ...
jANgan lupe tEngOk k .....

video

sayang korang  ......
~Nedz~

SELAMAT HARI RAYE SEMUA

Assalamualaikum semua  .....

Disini ku susun sepuluh jari memohon ampun dan maaf
jike de terkasar bahasa ..tlebih bergurau..tlebih membuli ...
dengan ingatan tulus ikhlas Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin buat semua yg mengenali
 ikhlas dr nedz ...

Thursday, September 9, 2010

Dubbing .....

Assalamualaikum .......


hALOOOOOOooooooooooooo .....
sKrg dh msuk 2 bulan aku pRacticaL ...
maCAm2 pkarE ak bELajar...
sELain dtrainKan mnJadi sOund eNgineer aku bELash gak jdik tEchnician n aDmin.. hahha..
ni bukan giLEr kuaSE tp biaSE lew..isi msE laPANg...
ye r ..ms tu aDmin sorg je ..xkn nk bIAr die tkOntang kANting sOwg sedaNgkn aku xsesibuk mANe pon ms tu kn..
sO aKU poN jadik r adMin  tak bERTAULIAH ....hahaha...kire riNGAN sikit r keJe kak Ct kn ...
bab teChician tu ..huhu cm biaSE  r bab seTup2 pc netWork ni ak gne la pe yg aku taO...sO far ok...
sume bJalan lancar ....


One day , bos tanye.... u pRacticaL smPai ble ekk?
aku : dec ..17 dec
bos : haiyaa lame la sy kne teNgok muke u ..
aku : ape nk wat bos, dh nasib..hahaha
bos: lepas ni u buat ape?
aku : grad..
bos : u mao keje cini x?
aku ..ermm....(berfikir)
bos : mao ke tak ...
aku : ermm
bos: jawapan die mao ke tidak je  ..
aku : mao ...
bos: btol haa ...k jap lg isi borang mntk kt ct ...

bos: bln 12 tu bpe lame u perlu tok settle report
aku : 2 weeks mybe
bos: 2 weeks sje haa...pastu u terus keja haaa..
aku : wokey bos

nOw ak ni separe staff ..keje pon dh mcm staff...
dubbing, clean noise,audio trailer dh ok dh ...
tgGAL nk blajAR fOley and radio pRoMO je....
mge sume bJaln lanCar ..amin .....



p/s : aku pALing suke dub makcik ni ...hehehe ......

Friday, September 3, 2010

Lame Menyepi ...HAHAHAHAHAHAHA



Assalamualaikum ......


Lame gak aku menyepi dari laman sesawang ni ...
Sem akhir busy ngn project psm 
Dengan penyelia aku yang giler garang ... haha
tapikan die sebenarnya baik giler kot ..ngeh3 ...


Now aku practical kt subang  ...
Oklah agak mencabar  ...  lalalalala




mOOd cuti  .....
Nedz

KaMi